Den lille byen ute i havgapet byr på moderne arkitektur og gode turområder. Quality Hotel Ulstein ligger ved sjøkanten og står høyreist i by landskapet. Med vinduer mot havet, kan oppholdet by på flotte naturopplevelser. I nærheten finner du gode turområder for hele familien. Du kan f.eks ta turen til øya Flø og nyte dagen på de hvite sandstrendene, eller om været tillater det kan du surfe og seile. Om du vil holde deg i sentrum, finner du Ulstein Arena med badeland, klatrevegg, idrettshall og bibliotek. I sentrum finner du også flere kafeer og restauranter som serverer både tradisjonell- og eksotisk mat.

Surfing møter kunst

Der er fullt mulig å surfe selv om du ikke er i varmere strøk. Muligheten har du på Flø. Øya med sine 170 innbyggere kan vise de hvite sandstrendene som byr på fritidsaktiviteter som kajakkpadling og surfing. Om du vil ta deg en fjelltur, er det også mulig. Det er flere stier å velge imellom, med noe for alle aldre. Ved Flø feriesenter finner du kiosk og båtutleie. Som kulturinnslag kan du besøke kunstgalleriet Studio Hugo Opdal som stiller ut verk fra flere store nasjonale og internasjonale kunstnere. I løpet av årene har han hatt kjente navn som stiller ut arbeider eller opptrer i galleriet.

Moro for barna

Om ikke været alltid er på sitt beste, kan du alltids ta med deg familien på badeland. På Ulstein Arena finner du badeland med sklier og boblebad. Ulstein Arena inneholder også klatrehall for både erfarne klatrere og nybegynnere. I samme bygg er også biblioteket, som er åpent hver dag. I sentrum finner du skateparken, som er for skateboard, rulleskøyter, sparkesykkel og BMX-sykkel. Om du vil utfolde deg mer i terrenget kan du ta turen til sykkelparken. På baneanlegget er det flere traseer med ulike vanskelighetsgrader som hopp og balanseelement og stier i skogen. For den fotballinteresserte, kan du se Hødd hjemme på Høddvoll.

Sjekk ut fjellturene i nærområdene

Ulsteinvik har turområder som er egnet for de med vogn og sykkel, og de som vil få opp pulsen. Du kan f.eks ta turen til Roppesanden på Flø, med en lengede på 2,5km. Turen passer for store og små, også de med rullator og vogn. Turstien ligger på nedsiden av veien som går langs sandkanten. En annen tur som er litt brattere er til Roppehornet. Den ligger på ca. 400 m.o.h. og er på rundt to timer. Her kan du nyte den luftige utsikten over stranden og havet. Fra Ulsteinvik sentrum følger du Fv 25 til Gåneset, som er utgangspunkt for begge turene.

Prøv ut restaurant- og kafétilbudene i sentrum

Det er flere plasser å kjøpe seg en kopp kaffe eller et bedre måltid i Ulsteinvik sentrum. I Sjøgata finner du flere spisesteder. Folk Spiseri benytter seg av lokale produsenter og råvarer. Menyen har et brett utvalg av fisk, kjøtt og desserter der du kan spise for eksempel klippfisk fra Dybvik og multer til dessert.

I samme gate finner du Naboen Restaurant, som spesialiserer seg på de ferske råvarene i hver sesong. I samme område ligger også KaffeBaren, som serverer hjemmelagde kaker og varme drikker. På Cafè Nova får du kjøpt den tradisjonelle retten kjøttkaker med alt tilbehør i tillegg til mye annet.

Ulstein kirke

Den lille åttekantede kirken er en av de mest besøkte i landet. Den ble bygd i 1849 og har 400 plasser. Den oktogonale planformen er typisk for kirkene på Nordvestlandet og i Sør-Trøndelag. Kirken ble tegnet av arkitekt Hans Nicolai Wraaman, som også var sognepresten i Ulstein. Christian H. Grosch lagde de første utkastene til ny kirke i 1884, som tok utgangspunkt i stavkirkeformene i arbeidet på et bygg med åtte kanter. Den opprinnelige kirken fikk store skader i 1847, men taksteinen ble brukt om igjen til den nye kirken. Siden den ble bygd, har den blitt demontert og flyttet to ganger. Den står i dag på Ulstein Gård.